Ezine Meslek Yüksekokulu
Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü- Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı
2021 Yılı Faaliyet Raporu
Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities) |
- |
Uluslararası diğer hakemli dergilerde yayımlanan makaleler |
- |
Ulusal hakemli dergilerde yayınlanan makaleler |
4 |
Yazılan uluslararası kitaplar veya kitaplarda bölümler |
5 |
Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildiriler |
3 |
Uluslararası Diğer Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler
Büyük, Ö., & Güler, M.E. (2021). Destinasyon Antropomorfizmi: Çanakkale İlinin Destinasyon Cinsiyeti Üzerine Nitel Bir Araştırma (Destination Anthroporphism: A Qualitative Research on Destination Gender of Çanakkale), Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2021, 9 (4), 2503-2524.
Büyük, Ö., & Demir, C. (2021). Bir Değişimin İç Girişimcilik Yoluyla Yönetimi: Esnaf Lokantasından Tematik Japon Restoranına Giden Süreç, International Journal of Contemporary Tourism Research, 2, 99 – 115.
Gül, H., & Büyük, Ö.(2021) Muhasebe Meslek Mensupları Yanında Çalışan İşgörenlerin Sinizm Düzeylerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma. Journal of Current Debates in Social Sciences, 4(2), 56-71.
Güven, S., Yıldırım, H., Atay, L. & Türkmen, S. (2021). Konaklama İşletmelerinin Bakış Açısından Dağıtım Kanallarında Yaşanan Çatışmalar: Antalya Bölgesi Örneği. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi, 1-19.
Yazılan Uluslararası Kitaplar Veya Kitaplarda Bölümler
Büyük, Ö., & Akkuş, G. (2021). An exploratory study on cognitive internship perception of tourism students. In C. Cobanoglu, & V. Della Corte (Eds.), Advances in global services and retail management (pp. 1–13). USF M3 Publishing.
Büyük, Ö., & Kömürcü Sarıbaş, S. (2021). Açık Alan Rekreasyonu Olarak Geçmişten Günümüze Etkinlikler, (içinde), Gaberli, Ü. & Yağmur, Y. (Eds.), Açık ve Kapalı Alan Rekreasyonu, (s. 213-237).Ankara: Nobel Yayınevi.
Demiral N. Ö. , Çavuşgil Köse B. Turizm Meslek Yüksekokulu Öğrencileri ile Kurum - Akademisyen İlişkilerinin Bağlılık ve Güven Teorisi Modeli Kapsamında İncelenmesi. Güncel Turızm Çalışmaları Iı, Mehmet SARIOĞLAN,Yakup DİNÇ, Editör, Akademisyen Kitabevi, Ankara, ss.73-90, 2021
Güven, S. & Aycan, M. (2021). Turizm İşletmelerinde Etik ve İtibar Yönetimi. Bozkurt, M. (Ed.), Turizm İşletmelerinde İtibar Yönetimi (s. 35-70). Çanakkale: Paradigma.
Şahin, B., Güven, S. & Misir, İ. (2021). Crisis, Terrorism, Epidemic Diseases and Their Impacts on International Destination Selection. Pehlivanlı, R. (Ed.), Global Risks and Crises Management in Tourism (s. 27-64). Lausanne: Peter Lang.
Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan Ve Bildiri Kitabında (Proceedings) Basılan Bildiriler
Büyük, Ö., & Demir, C. (2021). Yiyecek İçecek İşletmelerinde İç Girişimciliğin Değişim Sürecindeki Rolü: Çanakkale İlinde Bir Vaka Çalışması, (içinde), Avcıkurt, C., Köroğlu, A. & İlban, O. (Eds.), 21.Ulusal -5. Uluslararası Turizm Kongresi Bildiriler Kitabı, (s519-532).Ankara: Detay Yayıncılık.
Ağcakaya H., Keskin E., Demiral N. Ö., Sürdürülebilir Ziyaretçi Yönetimi Kapsamında Toplumsal Taşıma Kapasitesi: Bozcaada Örneği, 21. Ulusal 5. Uluslararası Turizm Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 15 Ekim - 17 Aralık 2021, Ss.1-25
Şahin, B.& Güven, S. (2021). Turizm Fobisi ve Salgın Hastalıklar. 21. ULUSAL 5. ULUSLARARASI TURİZM KONGRESİ (s. 384-399). Balıkesir: Detay.