Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü

Plastik Kapakla Engelleri Beraber Aşalım

Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı öğrencilerimiz ile Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği işbirliği kapsamında "Plastik Kapak Toplama" kampanyasını hayata geçiriyoruz. 

 

Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı öğrencilerimiz ile uzun süredir üzerinde çalıştıkları kampanyanın durum değerlendirmesini yapmak üzere toplandık ve start verdik.

Yüksekokulumuz ve Ezine ilçesinde 1 yıl boyunca sürdüreceğimiz kampanyamız için öğrencilerimiz her türlü plastik kapağı toplamaya başladılar. Bu doğrultuda Ezine ilçe merkezinde ve Yüksekokulumuz içerisinde belirlenen noktalara kampanya afişleri asılacak ve kapak toplama kutuları yerleştirilecektir. Aynı zamanda yerel halkı bilinçlendirmek amacıyla Ezine esnafı ve halk pazarı içerisinde de kampanya hakkındaki bilgilendirmeler yapılacaktır.

Geçtiğimiz yıllarda "Mavi Kapak Kampanyası" olarak bildiğimiz ancak son bulduğunu düşündüğümüz kampanya halen devam etmektedir. Ortopedik engelli bireylerin tek başına hareket etmesini, özgürce gezmesini, alışveriş yapabilmesini ve yaşadığı dünyayı keşfetmesini sağlamak adına 2011 yılından beri yürütülen kampanyaya biz de Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı olarak katkıda bulunuyoruz. 

Kapaklar 500 kg’a ulaştığında 1 manuel tekerlekli sandalye, 4,5 tona ulaştığında ise 1 akülü tekerlekli sandalyeye tekabül etmektedir. Aynı zamanda yine bu kapaklar sayesinde medikal malzeme desteği de sağlanmaktadır. Kampanyaya her "Renk" ve "Boyut"taki tüm plastik kapaklar dahildir.

 

HAYDİ! PLASTİK KAPAKLARI ATMAYIN BİRİKTİRİN
Bİ KAPAK Bİ KAPAK DAHA BİRİKSİN, OMURİLİK FELÇLİLERİ İÇİN AKÜLÜ SANDALYE OLSUN
BU DA HAYATIN BÜTÜN ENGELLERİNE KAPAK OLSUN