Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü

Öğrencilerimizin TÜBİTAK 2209-A Proje Başarısı

Öğrencilerimiz Hazırladıkları Proje ile TÜBİTAK'tan Destek Aldı

 

Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı öğrencileri, heyecan verici bir adım atarak TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında bir projeye imza atıyorlar.

"Yerel Halkın Turizmin Gelişimine ve Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin Turizm Üzerinde Olası Etkilerine İlişkin Tutumlarının Değerlendirilmesi" başlıklı proje kapsamında, 2. sınıf öğrencilerimizden Turgut SIĞIN ve 1. sınıf öğrencilerimizden Yağız KIRARSLAN, danışman hocaları Öğr. Gör. Dr. Selda GÜVEN liderliğinde yerel halka yönelik bir araştırma yaparak bölgedeki turizm potansiyelinin ve yerel ekonominin gelişimine ışık tutmayı amaçlıyor.

Bu araştırma, sürdürülebilir turizm ve yerel ekonominin kalkınması açısından son derece önem arz etmektedir. Yerel halkın turizm faaliyetlerine bakış açısını anlamak ve bölgenin turizm potansiyelini artırmak için stratejik öneriler geliştirmek amacıyla yola çıkan öğrencilerimizi tebrik ediyor ve daha birçok başarıya imza atmalarını temenni ediyoruz.