Turizm ve Seyahat Hizmetleri Öğrencilerimiz ile Bozcaada Gezisi..

27 Mayıs 2024 Pazartesi günü bölüm öğretim elemanlarımızın da katılımıyla 1. ve 2. sınıf öğrencilerimize yönelik Bozcaada Gezisi gerçekleştirdik.

Sabah 07:15'te Ezine'den hareket eden araç ile Geyikli'ye doğru yola çıktık. 08:00 feribotu ile Bozcaada'ya geçtik. Önce bizim için hazırlanmış olan kahvaltımızı yaparak Ada sokaklarında turlamaya başladık. Şarap turizmi ile de ünlü Bozcaada'nın bağcılık geçmişini, yıllardır Ada'da bu işi yapan bir şarap üreticisinden dinledik.

Ardından yel değirmenlerine çıkarak Bozcaada Kalesi'ni tepeden izledik, fotoğraflar çekerek aşağı indikten sonra Çınaraltı'nda bir çay molası verdik.

Ada'nın batısına yani meşhur günbatımı noktasına rüzgar güllerini seyretmeye doğru yola çıktık.Uçurumun tepesinden muhteşem manzarada fotoğraf çekip önemli bir görev için yola devam ettik.

5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında önce Habbeli Plajı ardından Sulubahçe Plajı'nda kıyı temizleme etkinliği gerçekleştirdik. Bu süreçte Bozcaada Belediyesi tarafından bize tehsis edilen araç ve belediye görevlileri ile iki koyu birden temizleyerek farkındalık oluşturmaya çalıştık. Ardından yine Belediye tarafından bize sağlanan öğle yemeğini Ayazma plajında aldıktan sonra Geyikli'ye dönüş için 18:00 feribotuna bindik. Sonrasında Geyikli'den hareket eden araç ile Ezine'ye dönerek günü tamamladık.

Öncelikle bize sağlamış oldukları araç ile Bozcaada'yı gezdirdikleri, kıyı temizleme etkinliğine destek verdikleri ve öğle yemeği için Bozcaada Belediyesi'ne ve Belediye Başkan Yardımcısı Gülay Elbir Uslu'ya,
Ezine-Geyikli arasında öğrencilerimizin ulaşımını sağlayan Geyikli Belediyesi'ne,
Bizim için hazırlamış oldukları kahvaltı ile sabah bizi karşılayan Kırlı Otel'e,
ve Ada'nın bağcılık ve şarapçılık geçmişi hakkında bizi bilgilendiren Çamlıbağ Şarapları'ndan Günay Yurdakul'a çok teşekkür ederiz.