TTI Travel Turkey İzmir'deydik..

Türkiye'nin en büyük turizm platformlarından biri olan ve bu yıl 7-9 Aralık 2023 tarihleri arasında 17.si gerçekleşen TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuarı Ve Kongresine, Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı 1. ve 2. sınıf öğrencileri ile katıldık.

Bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emel CAN, öğretim elemanları Öğr. Gör. Dr. Selda GÜVEN ve Öğr. Gör. Dr. Selin YILMAZ BALKANER koordinatörlüğünde 9 Aralık 2023 Cumartesi günü sabah erken saatlerde Ezine Otogar'dan hareket eden araç İzmir'e doğru yol aldı. Fuar alanına giriş işlemleri gerçekleştirildikten sonra öğrencilere gerekli bilgilendirmeler ve uyarılar yapılarak fuar alanını gezmeleri için serbest zaman verildi.

Geziye katılan öğrenciler, hem staj yeri bulma hem de yeni iş bağlantıları kurma konusunda fuarda katılımcı olarak bulunan seyahat acentaları ile görüşmeler gerçekleştirdiler. Aynı zamanda Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirlerden fuara katılan yerel yönetimlerin standlarında da bu yerler ile ilgili bilgilenme imkanı buldular.

Fuar alanını gezdikten sonra dönüş yoluna geçildi ve güzergah üzerinde öncelikle Ayvalık Şeytan Sofrası'nda kısa bir mola verildi. Öğrenciler fotoğraf çekimi yaparak eşsiz manzaraya da tanıklık ettiler.

Sonrasında Cunda Adası'na uğrandı ve yine kısa bir süre serbest zaman verildi. Öğrenciler burada da Cunda Adası'nın tarihi dokusu ve mimarisini gözlemleyerek keyifli zamanlar geçirdiler. Akşam saatlerinde yine Ezine Otogar'a ulaşarak gezi tamamlandı.

Öğrencilerimizin iş fırsatlarını değerlendirebilmesi ve farklı deneyimler kazanması açısından önemli olan bu gezinin gerçekleştirilmesinde büyük katkısı olan Ezine Belediye Başkanı Sayın Güray YÜKSEL'e ve destekleri için Yüksekokul Müdürümüz Sayın Dr. Öğr. Üyesi Mustafa EKİCİ'ye teşekkür ederiz..