Tek Ders Sınavları

Yüksekokulumuz 2018/2019 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Tek Ders - Üç Ders sınav tarihleri aşağıdaki gibidir.

2011 Yılı ve Sonrasından Kayıtlı Öğrencilerimiz İçin;

2018-2019 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Tek Ders Sınav Tarihi

Başvuru Tarihi            : 26 - 27 Haziran 2019

Sınav Tarihi                : 2 - 3 Temmuz 2019

Bu sınavlara girmek isteyen öğrencilerimizin belirtilen tarihlerde Öğrenci İşleri Büromuza aşağıdaki linkte örneği bulunan dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir.

2011 yılı ve sonrasından kayıtlı öğrencilerimiz Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Önlisans-Lisans Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 23. Maddesisin (d) fıkrasına göre, diğer derslerinden başarılı oldukları halde sadece bir dersten başarısız olmaları durumunda tek ders sınavına girebileceklerdir.

SINAVLARA GİRMEK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

1- Toplam 4 yarıyılda eğitim öğretim planında yer alan tüm dersleri alarak devam koşulunu yerine getirmiş olmak (Mezun olabilecek durumda olmak)

2- Sınavlara başvuru tarihlerinde toplam 4 y.y. da Tek Ders sınavı için en fazla 1 dersi olmak.

3- Tüm derslerden geçer not aldığı halde Genel Not Ortalaması (GNO) 2.00' ın altında olduğundan mezun olamayan öğrencilerimiz şartlı (notu DD veya DC olan) derslerinden tek ders sınavına girebilir.

ÖNEMLİ NOT

• 2011-2013 yılları arasında kayıt yaptırmış olan öğrencilerin 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı sonunda yapılacak olan tek ders sınavına girebilmeleri için, kalan tek dersleri Güz Yarıyılı dersi olsa dahi Bahar Yarıyılı harç ücretlerini ödemeleri gerekmektedir.
  • Tek Ders Sınavına, mezun olmak üzere sadece tek dersi kalan veya alttan dersi bulunmayıp 2.00 GNO'sını sağlayamayan öğrencilerden not yükseltmek zorunda olan öğrenciler için (sadece DC ve DD olan dersler); ''Tek Ders Sınavı'' yapılacaktır.

BU DUYURU TEBLİĞ NİTELİĞİNDEDİR. AYRICA YAZILI BİR TEBLİGAT YAPILMAYACAKTIR.